expander

menu rozwijane

Menu rozwijane dostarczyły profilki

niedziela, 14 maja 2017

Sos spaghetti

Przedstawię Wam kolejne danie, które jest tanie i praktycznie samo się robi.

Sos do spaghetti
Składniki:
-600g mielonego mięsa (6zł)
-5 pieczarek (0.75zł)
- 2 marchewki (0.40zł)
- 1/4 puszki groszku (0.50zł)
- pół cebuli (0.25zł)
-200-250g koncentratu pomidorowego (2zł)
-olej, mąka (do zagęszczenia), bazylia, tymianek, sól, papryka słodka i ostra, czosnek (2ząbki)- 4zł

Sposób przygotowania:
1. Cebulę i marchew kroimy w kostkę, pieczarki w półplastry, czosnek przeciskamy przez praskę.
2. Cebulę smażymy na oleju razem z pieczarkami. Po odparowaniu wody z pieczarek dodajemy mięso. Po podsmazeniu mięsa dorzucamy marchew i groszek i dusimy do miękkości warzyw (w razie potrzeby podlewamy wodą).
3. Następnie dodajemy koncentrat i zagęszczamy sos.
4. Doprawiamy sos i podajemy z makaronem.

Koszt: ok. 12.90zł
Ilość porcji: ok. 5-6
Koszt jednej porcji sosu: ok. 2.35zł (!)

Produkty z promocji: pieczarki (4.99zł/kg) i łopatka wieprzowa (9.99zł/kg).

Jak widać można zjeść smacznie i tanio ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz